Steun het immuuntherapie onderzoek

Karijn Suijkerbuijk
van totaal € 50.000 (18%)

Dankzij wetenschappelijk onderzoek overleven steeds meer mensen kanker. Maar nog altijd overlijden jaarlijks zo'n 45.000 Nederlanders aan deze vreselijke ziekte. Daarom zet het UMC Utrecht onverminderd in op wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methoden om kanker beter te behandelen.

Een van die nieuwe methoden is immuuntherapie. Met immuuntherapie versterken en manipuleren we het afweersysteem om de kankercellen uit te schakelen. Door het “resetten ”van het afweersysteem kan immuuntherapie vele jaren doorwerken en soms zelfs genezen. De eerste resultaten zijn hoopgevend, maar helaas werkt immuuntherapie nog lang niet voor iedereen. Onderzoek is dus hard nodig!

Vergroten effect immuuntherapie
Darmbacteriën lijken belangrijk voor de werking van immuuntherapie. In het zogenaamde ‘UNICIT’ onderzoeken we ontlasting en bloed van patiënten die met immuuntherapie behandeld worden en meten tegelijkertijd hun beweeg- en voedingspatroon. Zo vinden we of er manieren zijn om het effect van de immuuntherapie te vergroten door beïnvloeding van bacteriën in de darm.

Voorspellen bijwerkingen
Sommige mensen worden heel ziek door bijwerkingen van immuuntherapie. In deze studie onderzoeken we bloed en ontlasting en bekijken we hoe dit komt en of we kunnen voorspellen bij wie dit zal gebeuren. Zo kunnen we manieren vinden om de bijwerkingen te bestrijden zonder het effect van de immuuntherapie teniet te doen.

 

Voor dit onderzoek is veel geld nodig! Helpt u mee? 
Alvast heel hartelijk bedankt!

Karijn Suijkerbuijk Internist-oncoloog en onderzoeksleider UNICIT onderzoek

Bekijk alle
20-10-2022 | 23:23
18-09-2022 | 13:13 Donatie ivm directe betrokkenheid binnen de familie.
17-08-2022 | 10:11 Sinds maart 2022 wordt er bij mij/ons flink aan de boom geschud en zijn we in een andere wereld terecht gekomen. Inmiddels hebben we veel ervaren en begrijpen ook dat elk onderzoek van groot belang is. Mede door de behandeling van de immuuntherapie hebben we toch in klein verband ons 40 jarig huwelijk mogen vieren waarvoor we heel dankbaar zijn. Ik heb echter ook een aantal bijwerking gekregen waarover in uw onderzoek gesproken wordt. Het zou mooi zijn als dit in de toekomst ook bij andere patiënten verminderd kan worden. Het donatiebedrag is ontstaan door onze wens bij het 40 jarig huwelijksfeest om dit aan het UMC te schenken. Veel succes met verder onderzoek.
14-08-2022 | 11:12
17-12-2020 | 11:57