Leren van iedere patiënt: steun het landelijk darmkankercohort PLCRC

PLCRC Studieteam
van totaal € 10.000 (0%)

Leren van iedere patiënt

Iedere patiënt de behandeling aan kunnen bieden die voor hem of haar het allerbeste is, dat is waar we hard aan werken. Alleen weten we nu vaak nog helemaal niet wat voor die ene patiënt het beste is. Om beter te kunnen voorspellen welke patiënt baat heeft van een bepaalde behandeling is onderzoek in grote groepen patiënten nodig.

Om dit mogelijk te maken is het Prospectief Landelijk CRC cohort (PLCRC) opgezet. Deze studie heeft als doel de gegevens van een zo groot mogelijke groep darmkankerpatiënten in heel Nederland te verzamelen. Naast toestemming voor gebruik van klinische gegevens, kunnen deelnemers ervoor kiezen om vragenlijsten over kwaliteit van leven in te vullen. Daarnaast vragen wij toestemming voor het gebruik van lichaamsmateriaal zoals bloed en tumorweefsel voor wetenschappelijk onderzoek. Door gebruik te maken van deze gegevens en lichaamsmateriaal, hopen we beter te begrijpen welke factoren van invloed zijn op het succes van de behandeling en op de kwaliteit van leven. Zo kunnen we bijdragen aan het verbeteren van de prognose en de kwaliteit van leven van (toekomstige) darmkankerpatiënten.

Zelf bijdragen? Dat kan!

Inmiddels hebben meer dan 15.000 (ex)-darmkankerpatiënten in Nederland toestemming gegeven voor deelname aan PLCRC en dit aantal groeit iedere dag. Om ook in de toekomst dit platform voor wetenschappelijk onderzoek aan te kunnen bieden, is ontwikkeling, verbetering en uitbreiding van PLCRC noodzakelijk. Daarom is financiële steun zeer welkom. U kunt hieraan bijdragen door een donatie te doen op deze pagina. De volledige opbrengst van de donaties komt ten goede aan (ondersteuning van) darmkankeronderzoek.

Wilt u meer weten over PLCRC en de onderzoeken die al gebruik maakten van de verzamelde gegevens? Kijk dan eens op www.plcrc.nl .

Heel erg bedankt voor uw steun!

Studieteam PLCRC